Jak často měníte válečky a řemen variátoru na vašem Kymcu?
- manet125
- Spisovatel příspěvkový
dneska jsem dal nový řemen, kevlarový Dayco. Dekl variátoru jsem sundal hravě a nasadil nový řemen. Nezdála se mi délka, tak jsem ho zase sundal a poměřil se starým. Délka i šířka seděly, tak šup ho zase zpátky. Pro jistotu jsem to tak udělal ještě třikrát
. Pak jsem chtěl vrátit víko, ale ouha, plasty které při sundávání nevadily, začaly zavazet. Tak co s tím? Páčit, řezat? Naštěstí ne, ale muselo jít dolů dolů sedlo a pak jsem si musel vykloubit zápěstí, abych se dostal ke šroubkům. Všechno nakonec sedlo zpátky na místo a "starý" řemen budu vozit jako náhradní. Má najeto 3550km. Taky jsem vyměnil válečky za těžší 14,5g aby rozjezd probíhal v nižších otáčkách. K tomu jsem vycucnul tři dvanáctky v rámci kondiční přípravy na Lást Minit Grilovačku
:-):-) tož tak to je
EDIT: řemen si asi musí nějakých pár kilometrů "sednout", že?
EDIT: řemen si asi musí nějakých pár kilometrů "sednout", že?
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
- motorr66
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Mildo,dobrá práce,alespoň cvičně odstrojit plasty není na škodu! Řemen nepotřebuje na posed ani metr - ihned po nastartování si sedne tam, kde má býti
A dej mu ihned ze startu,ať ví, kdo je jeho pánem 
Pomalu, ale jistě ...
Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...
Babetta 210
- jakattara
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče řemenu, asi bych mu taky dával hnedka co proto, ať si klidně žaluje. A co se týče životnosti, vím že nemůžu srovnávat pajdu s vyšším obsahem, ale znám týpka, který po 3tis. na Agilitě měnil za kewlar s tím, že to bude lepší a ten origo nechá jako náhradní a nakonec na kewlaru nenajel ani 2tis. komplet se mu rozpadl. Tak tam vrátil zpět ten origo a v době kdy jsme se potkali měl celkově najeto přes 15tis. tzn. 13tis na tom kymco a prý byl stále supr. A fy Dayco bych volil taky.
K tomu sednutí - řemen žádný čas nepotřebuje a tak jak napsal motorr - sedne si po nastartování hned tak jak má,ale něco málo na zajetí přeci jen potřebuje. Malinko se musí ojet, ale myslím, že 20km bude stačit stejně jako při výměně válečků. U těch já poznám změnu až tak po 30-40 ujetých km. Doté doby skotík třeba netáhne, nebo nereaguje na plyn tak jak by měl. Ale toto jsou jen mé postřehy a zkušenosti.
K tomu sednutí - řemen žádný čas nepotřebuje a tak jak napsal motorr - sedne si po nastartování hned tak jak má,ale něco málo na zajetí přeci jen potřebuje. Malinko se musí ojet, ale myslím, že 20km bude stačit stejně jako při výměně válečků. U těch já poznám změnu až tak po 30-40 ujetých km. Doté doby skotík třeba netáhne, nebo nereaguje na plyn tak jak by měl. Ale toto jsou jen mé postřehy a zkušenosti.
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...
- jakattara
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Láďo,to zase takový rozdíl v ceně není. Navíc když vím,kolik jsi na těch stávajících nalítal. Já kupuju za nějakých 270,- + pošta a ujedu na nich cca 5tis.km. Jsem zvědavý, co nám pak tady k nim napíšeš. Jen přeji ať se jich v brzké době dočkáš. Já si na Scootlandu v listopadu objednal držáky plexi, doba dodání 4-6 týdnů a .....
. Ale komunikace s nimi je na jedna. Prej je problém s výrobcem 
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Láďo, proč jsi se rozhodl pro tyhle válce ?? Jsou lepší než origo ??
Ještě bych se rád zeptal, jak se rozebírají plasty vpředu ?? Třeba ty boční zlaté, mi nějak nejdou.
Taky nevím, jestli mám měnit řemen, když tenhle je v limitu. Na válečky se kouknu a hlavně vyměním obložení spojky.
Ještě bych se rád zeptal, jak se rozebírají plasty vpředu ?? Třeba ty boční zlaté, mi nějak nejdou.
Taky nevím, jestli mám měnit řemen, když tenhle je v limitu. Na válečky se kouknu a hlavně vyměním obložení spojky.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
- motorr66
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku Geku, válečky Dr.Pulley má známý na slovensku na stejném Kymčákovi, a nemůže si je vynachválit. Také není žádný závodník, ale změnu popisuje stylem: 100 a 1
Tak jsem je chtěl vyzkoušet taky a v Alpách jim zvednu kultůru co proto ...
Tak jsem je chtěl vyzkoušet taky a v Alpách jim zvednu kultůru co proto ...
Pomalu, ale jistě ...
Babetta 210
Babetta 210