Helmy, přilby, moto oblečení a další podobné ...
- Gek
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Já bych tu s koukáním dozadu taky nechtěl. Přikláním se k Jozíkovi. A kór když blbě vidím normálně a pak rychle přešaltrovat. Nevím. Chtělo by to vyzkoušet. Slečna v sajdě v testu to měla jednoduché, koukala jen do zpěťáku. Za řidítky se ale člověk musí občas kouknout i na silnici.
Helmu co píše Rosi neznám.
Helmu co píše Rosi neznám.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici."
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, předchůdce (nebo starší model) výše zmíněné přilby Nolan jsem chtěl koupit, ale neseděla mi ani jedna velikost. Tak mi byla nabídnuta Grex J2 (součást skupiny Nolan), taky s odnímatelným bradovým obloukem a nemůžu si ji vynachválit. Na palici mi sedla jak prdel na hrnec, jen jsem časem dokoupil přídavný bradový deflektor a pinlock deluxe (se silikonem) a i cenově jsem si výrazně polepšil vůči Nolance. Přilba má dvojí homologaci, jako integrálka i jako Jet-ka, což je hodně důležité už kvůli pojišťovně. Je slušně odvětrávaná a její variabilita od městského provozu v 30° pařácích po jízdu v dešti při teplotě kolem 5° je pro mě dostačující. Jediné, co mi vadí je, že je malinko hlučnější při vyšších rychlostech (nad 110 km/h). Ale alespoň mám co zlepšovat
Za mě spokojenost skoro nejvyšší. nevěřím, že by výše uvedená Nolan na tom byla hůře

Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
Díky. Chci ji pro Šárku a možná i pro sebe. Mohla by se totiž bez té brady vejít dopředu pod sedlo. Zkoušel jsem tam narvat LS2 ale marně.
Grex je dobrá alternativa,ale ta barevná škála
asi nepochodím.Nechápu,proč přilba většinou musí být černá nebo bílá,eventuelně stříbrná,když je dnes tolik možností -viz.hydrografika
Grex je dobrá alternativa,ale ta barevná škála
Vladimír,aby se nám to tady nepletlo.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
Rozčilovat se,znamená - mstít se sám na sobě - pro blbost druhých.
Simson SR50 prodán,Burgman 125 -prodán,Downtown 300i -prodán, Suzuki Burgman 650 Ex. - prodán, Suzuki V Strom DL 650
- Gandalf
- Spisovatel příspěvkový
Rosi: No tak vidíš, bílou nebo stříbrnou a šup na to nějakou krásnou grafiku
Jen to trochu leze do peněz.
Občas dostávám "záchvaty" touhy po vyklápěčce - čistě pro její praktické výhody. Ale pak se podívám na ceny a nějak to v sobě umrtvím, protože po jízdní stránce jsem se svou stávající integrálkou spokojen. Jediné, co mě mrzí - podařilo se mi vyrobit (netuším ani kdy) pěkný škrábanec zevnitř na sluneční cloně. Musel jsem ji nechat někdy omylem vysunutou a zevnitř o ni asi zavadila spona na řemínku
Naštěstí to není nějak rušivé, ale nepotěší 
Občas dostávám "záchvaty" touhy po vyklápěčce - čistě pro její praktické výhody. Ale pak se podívám na ceny a nějak to v sobě umrtvím, protože po jízdní stránce jsem se svou stávající integrálkou spokojen. Jediné, co mě mrzí - podařilo se mi vyrobit (netuším ani kdy) pěkný škrábanec zevnitř na sluneční cloně. Musel jsem ji nechat někdy omylem vysunutou a zevnitř o ni asi zavadila spona na řemínku
Naposledy upravil(a) Gandalf dne úte 18 úno 2014, 16:25, celkem upraveno 1 x.
Honda Forza 300 (2019) 
(Honda CTX 700D 16-19, Piaggio X10 350 13-16, Kymco Downtown 125 2012-13, Babetta 210 1988-2000)

(Honda CTX 700D 16-19, Piaggio X10 350 13-16, Kymco Downtown 125 2012-13, Babetta 210 1988-2000)
Teď mě napadlo, že od maníka ze skůtrfóra co dělá polepy ,by to nemusela být žádná rána.
- Gandalf
- Spisovatel příspěvkový
Když bude přilba nová, nebude třeba žádné povrchové úpravy, jen to asi odmastí a nanese... i tak to bude podle něj cca 1200-1800. Asi záleží na dohodě a na počtu zákazníků. Trvanlivost a odolnost prezentuje slušnou, ale věř tomu 
Jinak tam píše ještě např. tohle:
Ceny jsou různé, dle velikosti a obtížnosti. tím nemyslím tvarově ale zdali díly nejsou nejakým způsobem poškozeny, v tom případě by cena byla o něco vyšší. Např. nádrž 2400-3500, přední blatník 1200-2500 (těch 2500 už je opravdu pro extrémě velký kus) zrdcátko cca 400. tyto ceny jsou jen odhadem. Předmět před aplikací můsí být připraven stejně jako na nový lak. hydrografiku na stávající lak se nedoporučuje nanášet, mohlo by dojít k narušení, trhlinkám ve folii. je lepší díly znovu nachystat. ve zkratce primer(základ,plnič) barva, folie,lak.
Jinak tam píše ještě např. tohle:
Ceny jsou různé, dle velikosti a obtížnosti. tím nemyslím tvarově ale zdali díly nejsou nejakým způsobem poškozeny, v tom případě by cena byla o něco vyšší. Např. nádrž 2400-3500, přední blatník 1200-2500 (těch 2500 už je opravdu pro extrémě velký kus) zrdcátko cca 400. tyto ceny jsou jen odhadem. Předmět před aplikací můsí být připraven stejně jako na nový lak. hydrografiku na stávající lak se nedoporučuje nanášet, mohlo by dojít k narušení, trhlinkám ve folii. je lepší díly znovu nachystat. ve zkratce primer(základ,plnič) barva, folie,lak.
Honda Forza 300 (2019) 

Šárčina nová přilbice.
Uložení bradové části na zátylku,je super vyychytávka a uvnitř přilby ,pod tapecem,je zasunutá část,která se zacvakává do bradové části,proti spodnímu průvanu.
Sakryš nevím jak to jednoduše popsat
Pokud se vám zdá interkom poněkud příliš vzadu,není to taková hrůza jak to vypadá a dá se docela normálně,(jako spolujezdec), obsluhovat. Ono se na to stejně moc nesahá.
Uložení bradové části na zátylku,je super vyychytávka a uvnitř přilby ,pod tapecem,je zasunutá část,která se zacvakává do bradové části,proti spodnímu průvanu.
Sakryš nevím jak to jednoduše popsat
Pokud se vám zdá interkom poněkud příliš vzadu,není to taková hrůza jak to vypadá a dá se docela normálně,(jako spolujezdec), obsluhovat. Ono se na to stejně moc nesahá.
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Supr kousek se zajímavou vychytávkou. Já když sundám bradový oblouk, tak mi zabere kus místa pod sedlem ... ne dramaticky, ale zabere. Šárka ho má hned po ruce
V sobotu ji ale ještě neměla, nebo jo? a jen jsem si nevšiml? 
Kymco Downtown 300i ABS
- Gandalf
- Spisovatel příspěvkový
Mne občas chytne "touha" po vyklápěčce. Naposledy už jsem se málem vypravil do Bikers Crown vyzkoušet tuhle ve SLEVĚ
Zpravidla začnu složitě vybírat, shánět recenze... a pak si řeknu - vidíš, zase Tě dostal marketing a podařilo se jim v jednom vzbudit pocit, že něco chce a potřebuje, byť to vůbec není pravda. Ale jednou, až mi současná přilba z nějakého důvodu doslouží, vyberu si nějakou vyklápěčku. Jistě to nebude nějaká Shoei Neotec, ale kromě sluneční clony a přiměřené hlučnosti bych po ní chtěl ještě pin-lock
Zpravidla začnu složitě vybírat, shánět recenze... a pak si řeknu - vidíš, zase Tě dostal marketing a podařilo se jim v jednom vzbudit pocit, že něco chce a potřebuje, byť to vůbec není pravda. Ale jednou, až mi současná přilba z nějakého důvodu doslouží, vyberu si nějakou vyklápěčku. Jistě to nebude nějaká Shoei Neotec, ale kromě sluneční clony a přiměřené hlučnosti bych po ní chtěl ještě pin-lock
Honda Forza 300 (2019)