Jinak Geku> o dusíku resp. o plnění gum směsí inertních plynů (on to tožiž čistý dusík není) uvažuji. Budu to sledovat a pokud dojdu k závěru, že se guma "přetlakovává" moc, možná toho využiji, každopádně ale díky za tip!
Pneu našich miláčků
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Kucííí ... je mi jasné, že se guma zahřívá vlastním valivým odporem. Jen jsem netušil jak moc a taky mě vystrašila teplota koncového převodu. Kdybyste mohli příležitostně po jízdě zkusit, jak moc teplý/horký varec máte, budu rád za vaše postřehy. Vím, že řemenový-variátorový převod má největší slabinu právě v produkci "ztrátového" tepla, ale neměl jsem tušení jak moc a jestli je možné, že se může teplo přenést přes převodová kola a karter koncového převodu do ráfku a až do gumy a spolu s teplem vyprodukovaným třením gumy o asfalt tlak zvýšit až o 0,25 bar. Jen mě to prostě překvapilo
Jinak Geku> o dusíku resp. o plnění gum směsí inertních plynů (on to tožiž čistý dusík není) uvažuji. Budu to sledovat a pokud dojdu k závěru, že se guma "přetlakovává" moc, možná toho využiji, každopádně ale díky za tip!
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
Tak u dříče po 20 km po městě (spousta pohybu variátoru) má koncový převod a jeho blízké okolí cca 50 °C. Přenos tohoto tepla přes loukotě ráfku, byť jsou krátké (12" kola), mi za jízdy přijde nereálný, snad jedině něco málo v klidu. Ale i tak to nebude nic zásadního. Spíš si překontroluj hladinu oleje ve skříni finálního převodu. 
Jo a ještě není možné, aby se ti něčím přicpalo odvětrání variátorové skříně? Můj stroj má za tímto účelem speciální hadici vstupující do skříně v místech zavěšení kyvného ramene a horký vzduch odchazí přes labyrint v zadní části.
Jo a ještě není možné, aby se ti něčím přicpalo odvětrání variátorové skříně? Můj stroj má za tímto účelem speciální hadici vstupující do skříně v místech zavěšení kyvného ramene a horký vzduch odchazí přes labyrint v zadní části.
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
na delší štreky Moto Guzzi Breva 750 r.v. 2004
a na ty nejdelší Triumph Trophy 1200 SE r.v. 2013
Již dlouhý čas kupuji pryže zde www.hamletovygumy.cz a nemám jediný důvod si stěžovat. 
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
- motorr66
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Mně se ty boule začaly dělat vloni před KymcoJarkama, tož jsem na poslední chvilku taky objednával pneu. Byla to taky Conti-vietnam a měla najeto 6700km
Masakr. Levné maso psi žerů, říkávala stařenka 
Pomalu, ale jistě ...
Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...
Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...