Helmy, přilby, moto oblečení a další podobné ...

Podělte se o své zkušenosti s ostatními

Moderátoři: manet125, Gek

Odpovědět
Haňula
Starší Kecal

Příspěvek od Haňula » sob 08 říj 2011, 16:53

Tak jsem se na to hučení v přilbě teď asi nějak zaměřila a fakt hučí v přilbě i mi :? :lol: Chvilkama je to až nepříjemné pískání, že mě z toho bolí uši :evil:
Jinak ta nálepka čertíka je fajnááá :wink: hmmm že bych si na Cairušku taky něco nalepila? :roll:
Kymco Quannon 125 :) Moje krásná kočka!
773 998 134 :wink:

jakattara
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakattara » sob 08 říj 2011, 18:51

Mě se líbí ty reflexní fólie. Člověk na sebe aspoň ve tmě více upozorní.....

Ale je mu to platné jen téhdy, pokud kolem něj jezdí ohleduplní řidiči a né hovada, že? :roll:
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » ned 29 dub 2012, 13:06

Omlouvám se, ale já jsem věděl že toto téma někde je, ale nemohl jsem ho najít. :roll: :roll: Tak jsem sesmolil jiné. Tak tady je odkaz na zamčené téma, smazat je ho škoda. Tak tam koukněte a pokračujeme tady.

Mnou blbě založené téma.
"Festina lente.". To platí stále a na všem.
1/2 URAL RETRO 750 sajda.
"Lepší je být v šest doma, než o půl šesté v márnici." :)

motorr66
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorr66 » pon 30 dub 2012, 18:46

Zdendo, nic si z toho nedělej a přečti si e-mail :lol: :wink:
Pomalu, ale jistě ...

Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » úte 01 kvě 2012, 07:58

Díky. Mám radost.

manet125
Spisovatel příspěvkový

Příspěvek od manet125 » stř 29 srp 2012, 22:13

MINOU: ahoj všem co sem chodí, čtou a píšou
jsem tu s první prosbou o radu :wink:
sice mám ve svém držení helmu (otevřenou) z ježdění na pajdě, ale přemýšlím o nějaké bezpečnější(když už budu jezdit o něco rychleji ) :)
zajímají mě vaše názory a popřípadě typ
docela mi padla do oka třeba tahle

http://www.westmxshop.cz/start.php?ref= ... odukt=4621
JOUZA74: Móňo, ještě jsem Tě ani nepřivítal mezi místnímy Kymcokecaly a už Ti budu kázat. Nezlob se na mě, ale helma je to poslední na čem by se mělo šetřit. Tvá potencionální nová strojovna bude umět min. 100 km/h. To už je rychlost při které se projevují dost nepříjemně všelijaké aerodynamické zvuky, vzniklé obtékáním vzduchu kolem tvé hlavy. To je jenom jeden z bodů, které by jsi měla vzít v potaz. Určitě nebudeš potřebovat integrálku, když budeš jezdit jenom po městě a jenom přes léto. Vždy je bezpečnější jakákoliv integrálka než helma otevřená. A jestli máš v plánu i nějaké delší výpravy, měla by jsi vzít v potaz i samotnou hmotnost helmy, která když je opravdu značná cca 1800 až 2000 gramů, dokáže člověku jízdu časem hodně znesnadnit.
Helmy Astone jsem přestože se kolem motorek motám už hodně dlouho nikdy v ruce neměl, ale podle té ceny bych žádné zázraky nečekal. Bude to spíše pouze o solidním designu. I když ta vybavenost (pin-lock + vnitřní clona) zní velmi lákavě.
Ty pokud opravdu začínáš jezdit rychleji, by jsi měla všechny prašule co ti zbývají nacpat právě do helmy. Není nad to, než když ti blembák bezvadně padne, nemlží se, nedělá kravál, dobře větrá a zbytečně ti neničí krční svalsto. Sám jsem z jara kupoval novou a vybíral a vybíral a zase vybíral ... až jsem vybral Nolan N 104 a nemám nejmenší stížnost, byť byla vystavena extrémům v Alpách. Tož tak! :wink:
MOTORR66: to Móňa: Astonka mně osobně zaujala vzhledem a vybavením, a cena myslím není taky nejnižší. Já koupil Crivit v Lidlu za 1560,- se stejnou výbavou i váhou. Měl jsem ji dvě sezony a nemůžu si stěžovat. Ta ona chvíle začíná v okamžiku, kdy si člověk pořídí něco
,, lepšího" - třeba Schubertku a okamžitě začne srovnávat :!: Vše je otázka vývoje motoristy a jeho finanční stránky. Já bych se Astonky nebál, homologaci musí mít tak, či tak, a já doporučuji jezdit tak rychle, aby mi stačil anděl strážný :wink: Toť můj názor a nikomu jej nevnucuji :roll:
Zde prosím pokračujte.
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210

HonzaH
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH » stř 29 srp 2012, 23:10

To Minou> ja si hlavu kryju Grex J2 Pro s odnimatelnym bradovym obloukem a muzu jen doporucit, konkretne prave pro tebe. Pro jizdy po meste je sundana brada to prave a na delsi vyjizdky nasadis oblouk a mas temer integralku. Faktem zustava, ze pri 120 km/h uz tam ty hluky proste jsou. :wink: Kazdopadne, jak pisou kluci, je to jednak otazka penez a taky vyvoje motorkate samotneho... Takze hodne zdaru pri vyberu... :)
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp

jakattara
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakattara » čtv 30 srp 2012, 06:48

Já bych se té Astonky taky nebál, ač tedy ve všem souhlasím s jouzou, ale jsem v kontaktu s jedním motorkářem ze Slovenska a tam je tato značka celkem používaná. Tam zase třeba vůbec neznají/li LS2+ ... :roll: ;)
KYMCO Xciting Evo, Kymco Vitality 150,
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432"
Krásná minulost - Kymco Agility 50MMC, Jawa Pionýr, Sachs Madass 125, Honda CTX700...

HonzaH
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH » čtv 30 srp 2012, 07:54

To Minou> ale jinak já být tebou, tak se tvého výběru nebojím .... vypadá vcelku slušně ... :wink:
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » čtv 30 srp 2012, 08:11

Tuto značku taky neznám, ale to nemusí znamenat, že je to šit. Nebo koukni na LAZERKY. Dá se koupit za podobné peníze.
Ale musím souhlasit s Jouzíkem. Do helmy by se mělo investovat maximální množství peněz, co je jen možné. Přeci jen nám chrání to nejcennější co máme. Palici.
Nepsané pravidlo říká, že nejvíc by se mělo investovat do přilby a do bot. Myslím kvalitních motobot. Nemyslím střevíčky na šteklu. 8)

jouza74
Superkecal

Příspěvek od jouza74 » čtv 30 srp 2012, 08:23

Stejně nejdůležitější je moment, kdy si jí slečna zkusí nasadit na hlavinku. Když ti od první chvíle helma někde drtí lebzu, nebo naopak je v některé partii volná, je naivní myslet si, že si to časem sedne. Velká chyba koupit takovou helmu jenom proto, že se mi líbí, nebo je jediná takhle vybavená v jisté cenové hladině. Mě sa taky strašně líbila jedna od AGV, tabulkově jsem odpovídal velikosti XL, překecal prodejce, aby ji objednal. Když dorazila, letěl jsem natěšený k prodejci. Jako šílený jsem roztrhal igelitový pytel a ... když jsem po lítém boji svou hlavinku narval do zamilované helmy, měl jsem obě uši přehrnutý, oči mi vylejzaly z důlků a přitom mezi čelo a helmu jsem v poho strčil prst. Prostě všechno špatně. Tehdy jsem z toho byl špatnej a prodejce ještě víc. Pohodlí by mělo být na prvním místě :!: :!: :!:

No řekněte, nebyla by krásná? http://www.all4racing.cz/kzmoto/eshop/6 ... no-cervena
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
na delší štreky Moto Guzzi Breva 750 r.v. 2004
a na ty nejdelší Triumph Trophy 1200 SE r.v. 2013

manet125
Spisovatel příspěvkový

Příspěvek od manet125 » čtv 30 srp 2012, 09:29

Pozlacená karbonka posázená diamanty by mohla být to pravé ořechové. Pevná, lehká a dostatečně drahá :lol:
Nééé, samozřejmě, že to je legrace.

Čím míň je na přilbě výstupků a mezer, tím by měla být tišší, ale taky záleží jak je konstruovaná uvnitř. Pinlock doporučuji a pozor na některé vnitřní clony. Může se stát, že i na slunci přes ně nebude vidět. Ono pokud na tu clonu posvítí slunce přímo, je to jako by jsi se dívala přes opar. Jestli máš slunce v zádech, poznat to není. na tenhle problém jsem narazil u své Lazerky, ale vyřešil jsem to stmívacím hledím a vnitřní clonu vydělal.
Taky je dobré, jestli uvažuješ i o komunikaci na skůtru, zjistit si, jestli má přilba okolo uší vybrání (nebo vyjímatelné vložky), kam by se daly vložit sluchátka.

To je věcí co ta přilba musí umět, co? :-)
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210

minou
Už mám víc než deset

Příspěvek od minou » čtv 30 srp 2012, 18:43

jeje to mám v hlavě zavaříno :?
takže nezbývá než vyrazit do nějakých moto prodejen a zkoušet a zkoušet :D a doufat že mám "konfekční" hlavu :lol:
zítra jedu Pardubice tak ještě radu na solidní obchůdek?
Downtown 125i ABS(myšák)

motorr66
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motorr66 » čtv 30 srp 2012, 18:54

Zdenda Gek poradí určitě, má to kousek :wink:
Pomalu, ale jistě ...

Honda Africa Twin 1000 CRF DCT
Tatran 125 S, PAv 40, baťůžek Janka,
Babetta 210
+420606952091 Laďa - a taky slyším na: Ladinek ...

Gek
Spisovatel příspěvkový
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gek » čtv 30 srp 2012, 20:59

Obchůdků je tu dost. Můžeš v Pardubicích na Duklu do Hondy, do Chrudimi do Denicolu, do Vysokého mýta do B&B. Výběr je veliký. A jestli pojedeš přes Chlumec nad Cidlinou do Bikers Crownu.
Hlavně pamatuj, že helma musí být těsná ( vymačká se podle hlavy), snadno ovladatelné a jasné vyklápění a váha není nezanedbatelná. Já mám NOLAN 103 a při delší jízdě mě bolí za krkem. Měl jsem blbec přihodit litr a stát v řadě s Jouzíkem. NOLAN 104.

Odpovědět