Jestli on to není nějaký reklamní podvod. Ne to nebude, poznáš podle jízdy a hlavně podle ubytku gumy. Ale myslím, že bude fakt dobrá.
Pneu našich miláčků
Kluci mám s dvousměsovkama svoje a jen dobré zkušenosti. Milda bude pravděpodobně životností trošku zklamán, ale jízdnímy pocity ani náhodou. Důvodem proč tyto pneu vznikly, je dát běžným smrtelníkům od všeho to lepší. Slušnou životnost a výbornou přilnavost v náklonu. Otázkou bylo hlavně jak bude vypadat přechod z tvrdší střední části běhounu na měkčí okrajové části. Počáteční kousky měly nevyzpytatelné chování právě při přechodu z jedné směsi na druhou a mohu zodpovědně říci, že prakticky všichni výrobci šli cestou snížení životnosti na úkor zachování výborných vlastností v náklonu.
To místo, kde přechází jedna směs ve druhou poznáš dobře tak po 200 km až se guma umyje a nejlépe je to vidět po jízdě po mokré silnice v momentu kdy zahřátá guma uschne.
To místo, kde přechází jedna směs ve druhou poznáš dobře tak po 200 km až se guma umyje a nejlépe je to vidět po jízdě po mokré silnice v momentu kdy zahřátá guma uschne.
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
na delší štreky Moto Guzzi Breva 750 r.v. 2004
a na ty nejdelší Triumph Trophy 1200 SE r.v. 2013
- manet125
- Spisovatel příspěvkový
Na skůtrfóru jsem se ptal na zkušenosti s dvousměskou na skůtru, ale asi ještě skoro nikdo žádné nemá. Hlavně s životností. Tak trošku jsem doufal v prodloužení nájezdu, tak uvidíme. Díky Jouzo za info.
Bylo: Stadion, Kejvačka 250, KTM 50RSW, Manet S125 Modrej, Kymco People S200, Kymco Xciting 500 Ri
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
Je: Manet S125 Zelenej, Kawasaki KL650 Tengai, Brumla B210
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
No ja to tvrdim od sameho zacatku, Jouza je majitel knihovny, kde spava a posloucha pres noc jeste nejake hodne chytre radio. Jouzoooo, klobouk dolu, palec nahoru, pred vsemi temi znalostmi, kterymi oplyvas... jen tak dal a per to do nad pod tlakem, v jakemkoliv tematu, at se i my, "maloznalci" necemu priucime ....
To Milda> jsem docela lacny po tvych poznatcich, protoze momentalne je prave tebou vybrana guma i mym prozatimnim favoritem na vymenu ... ja vim, zatim mam cas, ale jak se rika:"pripravenym stesti preje" ..
To Milda> jsem docela lacny po tvych poznatcich, protoze momentalne je prave tebou vybrana guma i mym prozatimnim favoritem na vymenu ... ja vim, zatim mam cas, ale jak se rika:"pripravenym stesti preje" ..
Kymco Downtown 300i ABS
Suzuki Burgman 650 Executive ABS
nyní Honda XL750 Transalp
Mildo jestli Ti můžu poradit vem skůtroše nejdřív na co nejhrubší asfalt, klidně i na nějakou pískovou cestu. Vyrazně tím urychlíš tzv. čištění gumy. Renomovaní výrobci konzervují povrch pneumatik nějakou chemikálií, aby pneumatika tak rychle nestárla ve skladech než se prodá a její vlastnosti se zachovaly co nejdéle. A tahle vodička má dvě zásadní vlastnosti. Dokáže částečně odrážet UV záření, čímž zpomalí tvrdnutí směsi. Druhá vlastnost, kterou pneumatice tato chemikálie předává je protivná kluzkost povrchu gumy. Jsou jedinci, kteří pneu omývají benzínem, brousí šmirglem, nebo prostě gumují na místě. Jen aby se co nejrychleji zbavili této povrchové vrstvičky. Tak se prvních cca 200 km nenechej příliš unášet v náklonech a vem to radši na nějaké hrubozrné okresky, než na nějaký mlat 1. třídy.
Pak budeš určitě spokojený Milouš.
Kymco Vitality 2T r.v. 2007 už nemám, nahradila ho "Karkulka" Honda SH 125i r.v. 2013
- HonzaH
- Spisovatel příspěvkový
- Kontaktovat uživatele:
Já předek 2:00 (R14) a zadek 2:25 (R13). Zatím mám ale problém, že nemám doma měřák, první kup jsem reklamoval a tak foukám na pumpě, kde vím, o kolik jinak jim oproti servisu, kde mají přesný měřák, fouká fukar. Můžete mi doporučit, jaké tlakoměry používáte a jak jste s nimi spokojeni?? Ten z auta tam nenarvu 
Kymco Downtown 300i ABS