Takže ložiska, gufera a vůbec osazení zadního kola v "kyvce" můžu s klidným svědomím vyloučit, tam vše funguje jak má. Bez zadních desek jede skútr parádně, pohodově, zadek sice vůbec nebrzdí, na páku zadní brzdy nesmím šáhnout (což je pro sebekontrolu celkem fuška), ale zase se vůbec nic ani trošku nehřeje

vše se ohřívá jen od prohřáté pneumatiky, což je OK

Pak jsem udělal pár testů, abych vyloučil prasklé pružinky v samostavu => OK, sundal jsem z desek plasty a perforované pléšky, nasadil, ozkoušel =>OK. A co hlavně? provedl jsem promazání jednoho místa na brzdiči, kde to i servisní manuál ukládá provádět a já to za celou dobu nedělal..

Tlakovou maznicí jsem natlačil malé množství voděodolné vazelíny do malé dírky pod štelovacím šroubem ruční brzdy, tam co dosedá kulový vrchlík toho šroubu (je třeba sundat z brzdiče mechanizmus parkovací brzdy 2x šroub M8), když zatáhnete parkovačku, tak tam je malý otvor, cca ø 1,5 mm a tam se má podle servisního manuálu natlačit silikonový tuk, ten jsem nesehnal, tak aspoň ten vodní ... no a po rozhýbání všech pohyblivých částí to vypadá, že vše funguje, jak by mělo. Myslím si, že se vevnitř v brzdiči nedostatečně otáčel šroub samostavu, který má na starosti právě onu vůli mezi deskama a kotoučem po povolení brzdové páky. Dnešní cesta do hokny byla po dálnici, svižným tempem, a v práci se zdá být vše OK, problém zadní brzdy tedy snad vyřešen, brzdový disk byl sice teplý, ikdyž jsem zadní brzdu nepoužil, ale to může být přenesené teplo od ráfku, ten měl podobnou teplotu, ruku na obojím v pohodě udržím. Zatím nemám naštelovanou ruční brzdu, abych vyloučil její případný negativní vliv, nicméně dnes ji doštěluji a snad to bude cajk

Ale aby to nevypadalo jako že HURÁ JEDÉÉÉM, tak mi dnes cestou do práce uletělo při jednom ostřejším brždění jedno ze 4 předních obložení ... zůstal jen ten nosný plech ... takže si odpoledne ještě střihnu výměnu předních desek a budu se modlit, že tam nenajdu nějakou neplechu. Naštestí mám desky nakoupené, ikdyž "jen ty Anglické EBC", hlavně aby chodili pístky OK. Snad to všechno nejsou znamení, abych nikam nejezdil?????